post-full-image

לרל עצמאות: טיפים על האש של חסדי נעמי

הוסף ביקורת
מחיר:

תיאור מוצר

לקראת יום העצמאות חג המנגלים הלאומיים עצות מפי ליאורה חוברה דיאטנית קלינית ויועצת לחסדי נעמי

60 שנה של הוויה ישראלית חרטו בתודעה של כולנו את המנגל. בכל טיול ופיקניק מעלה עם ישראל באש זבחים ועולות. אבל לצערנו הרב ההכנה של בשרים על האש דווקא אינה מומלצת כלל מבחינה בריאותית. חסידי הדיאטות עולזים בחשבם כי כאשר מכינים את הבשר על האש, השומן מטפטף וחלקו נחסך אבל תהליך הכנת הבשר אינו מומלץ כלל. כל תהליך של מעבר עשן דרך המזון גורם להיווצרות שאריות פיח ותוצרי בעירה אחרים בתוך המזון.ועשן הוא עשן, אין מה לעשות, כמו שהפיח מזיק לריאות המעשנים כך הוא ועשן מזיקים למי שאוכל מזון המכיל אותם. בתהליך צליית בשר על האש נוצרים חומרים מסרטנים כתוצאה מחריכת יתר של הבשר ומספיגת עשן במזון.

אז איך בכל זאת לאכול על האש ולהקטין למינימום את הנזק

1. הביאו את הבשר מקורר ושמרו עליו במצב זה עד ההכנה ממש.

2. אם אפשר, כדאי להתרחק ממנגל הגחלים הרגיל. דרכים אחרות להכנת הבשר שנותנות תוצאה דומה ללא הנזק הן הכנה על מנגל חשמלי (ללא חריכה) או הכנה בגריל של התנור הביתי או הכנה על מנגל המופעל בגז. כל הדרכים האלה מזיקות פחות מכיוון שנוצר פחות עשן בהשוואה למנגל גחלים רגיל. דווקא הן מתאימות לימי עצמאות שאז חלק גדול מהארוחים מתקיימים בבתים.

3. אם בכל זאת נחרך חלק מהבשר – זה אולי הכי טעים אבל גם הכי פחות בריא. השתדלו לא לאכול חלקים של הבשר שנחרכו והפכו שחורים ממש.

4. הירקות מנצחים גם בנושא המנגל. בצליית הירקות (ואפשר גם פירות) לא נוצרים החומרים המסרטנים. שלבו אותם בין הבשרים.

5. מרינדה היא פתרון מצוין – גם משדרגת את הטעם וגם מונעת עליה מהירה של הטמפרטורה בבשר ובכך מקטינה את הנזק.

6. ו... כן, דווקא הנפנוף שהוא סימן ההכר של הממנגלים, גם הוא מגביל את עליית הטמפ' בבשר, ומסייע במניעת היווצרות גורמי סרטן.

ועוד כמה טיפים בנושא קלוריות:

1. מלאו לפחות מחצית מהצלחת כבר בתחילת הארוחה בירקות מכל הסוגים – טריים, מבושלים ומוחמצים . נשנשו מהם כבר כשריחות הבשר מיתמרים באוויר והבטן מתחילה לקרקר. ירקות בכל הצבעים ינטרלו גם חלק מהחומרים המסוכנים הנוצרים בתהליכי הצלייה על האש.

2. הזהרו מפיתה וחומוס – שניהם צפופים מאוד בקלוריות. לכו על האופציות הדלות – פיתה קלה וחומוס מופחת שומן (שבשונה מהחומוס הרגיל מכיל טחינה בלבד ללא תוספת שמן צמחי).

3. מבין הבשרים כדאי לבחור בחזה העוף. הוא דל שומן, דל כולסטרול , משביע וקל מאוד להכנה. כדי לשפר את טעמו ולהוסיף לו עסיסיות (במקום השומן) מומלץ להביא אותו מהבית שרוי במרינדה (מתכון בהמשך), מה שיוסיף טעם וניחוח.

4. דגים, גם הם פתרון נפלא. סלמון ונסיכת הנילוס הם דגים מתאימים מאוד להכנה על המנגל מכיוון שהם עסיסיים, עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 וכמובן, טעימים מאוד.

מוצרים דומים

5892802689461805969

הוסף ביקורת