post-full-image

מה עושים עם היין שנשאר בערב החג ואיך ניתן להקפיא יין

הוסף ביקורת
מחיר:

תיאור מוצר

מכניסים למקרר? שופכים לכיור? ממחזרים?
מה עושים עם היין שנותר מערב החג?

חבל על כל טיפה; כמיטב המסורת היהודית, סעודת ראש השנה מביאה עמה לא רק שאריות אוכל בכמויות שיכולות להאכיל לגדוד, אלא גם שאריות של בקבוקי יין שונים. אז אחרי שכל האורחים כבר הלכו ולאחר ששטפנו את כל הכלים, עולה השאלה הקבועה: מה עושים עם שאריות היין?
האם מכניסים אותן למקרר? שופכים לכיור? או שאולי בכלל ממחזרים?

"חובבי היין, באשר הם, נתקלים בשאלה: 'מה עושים עם היין שנותר בבקבוק, לאחר שפתחנו אותו'? על אף שאנשים רבים נוהגים לשפוך את היין הנותר, כדאי לדעת שניתן לשתות ממנו בעתיד על-ידי אחסון נכון, ואף ניתן לעשות ממנו שימוש חוזר ולשלבו במגוון תבשילים או מנות קינוח", לדברי רותי קרניאל-פיין מרשת Spices המציעה מגוון יינות ייחודיים ואביזרים משלימים ליין.

אחסון
ניתן לאחסן כמעט כל בקבוק יין פתוח. כמובן שקיימים הבדלים בין סוגי היינות השונים ובין יינות לבנים לאדומים, כאשר היינות היבשים והחצי-יבשים יחזיקו מעמד ימים ספורים, ואילו היינות המתוקים יחזיקו מעמד זמן רב יותר הודות לאחוז הכוהל ומתיקותם הגבוהה (עד כחודש).
החמצן שבאוויר הופך את היין לחומץ, ולפיכך יש להפחית את כמות החמצן שבאה במגע עם היין שנמצא בבקבוק הפתוח. קיימות כמה שיטות להארכת חיי המדף של היין, כולן מבוססות על הפחתת כמות החמצן על-ידי אטימת הבקבוק בפקק ואקום ייעודי ואחסונו במקום מוצל ובטמפרטורת החדר. היזהרו מלהניחו על השיש ליד החלון בשל חשיפה לשמש ושינויי צבע. בנוסף, כדאי לדעת שאחסון היין במקרר שומר על טריות היין לאורך זמן (3-5 ימים), כיוון שהטמפרטורות הנמוכות מאטות את תהליך ההחמצה הכימי.
טיפים לשמירה על טריות: אחסנו את היין כשהוא זקוף (בכדי למזער חדירה של חמצן), מנעו שינוי טמפרטורה קיצוניים שיכולים להזיק ליין (כמו מעבר מהיר מקור לחום). בנוסף, כדאי לדעת שניתן לחמם יין אדום באמבט של מים פושרים. היזהרו מטמפרטורה גבוהה מדי, על המים להיות בטמפרטורת החדר.

"שחזור"
כדאי לדעת שכל כמות יין שנשארת – ניתנת ל"מחזור"; באם תשלבו את היין במתכונים של מרינדות או תבשילים מסוימים, ניתן אפילו להקפיאו (בשקיות או בתבניות קרח). כמו כן, עם השאריות שלא מקפיאים ניתן להכין קוקטיילים, קינוחים ואפילו מנות עיקריות עשירות. לדוגמא, אחד הקוקטיילים שעשו "קאמבק" לאחרונה הוא המשקה הספרדי, סנגרייה, המושתת על בישול יין אדום בשילוב מיץ תפוזים ומגוון פירות. קרניאל-פיין מציעה כמה אפשרויות למחזור היין:

הכנת סנגרייה
מרכיבים (8-10 מנות):
2 מקלות קינמון
כוכב אניס
קורט פלפל אנגלי
קורט פלפל שחור
מסמר הציפורן
חופן שקדים
חופן אגוזי מלך
תפוח עץ גרנד סמיט חתוך
3 שזיפים אדומים חתוכים
2-3 כוסות סוכר
ליטר מים
שאריות יין אדום (רצוי בכמות של כבקבוק)
כוס מיץ תפוזים
שוט של ברנדי

אופן ההכנה:
מבשלים את הפירות, התבלינים והמים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות נוספות. מסננים, שומרים את התוכן ומצננים היטב.
מערבבים רבע מהסירופ המסונן עם היין האדום, מיץ התפוזים ושוט הברנדי.
מגישים בכוס עם הרבה קרח וכף מתוכן הנוזל.
לחיים!

ניתן גם להכין את מנה עיקרית המתבססת על שאריות היין, כגון:
הכנת תבשיל עוף עם יין, שום, שורשים, משמשים מיובשים ואגסים
מרכיבים (6-8 מנות):
2 ק"ג חלקי עוף
שאריות יין אדום (כחצי בקבוק)
3 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
שיניים מ-2 ראשי שום
2 בצלים חתוכים לקוביות
8 משמשים מיובשים
ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
8 אגסים קלופים ללא חרצנים, חתוכים לרבעים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עם העוף בתוך סיר ברזל, מניחים במקרר (לערבב מדי פעם).
מוציאים מהמקרר ומביאים לרתיחה על הגז. ברתיחה- מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות.
מעבירים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כשעה וחצי, עד להסמכת הרוטב וחיבור הטעמים. אם הרוטב מצטמצם מאוד, רצוי להוסיף יין אדום.
מומלץ להוסיף לתוך הסיר פניני ניוקי כ-15 דקות לפני סיום הבישול; הניוקי יתבשל בפנים, יספוג לתוכו את טעמי הרוטב ויסמיך אותו מעט.

אלטרנטיבה נוספת לשחזור היין היא הכנת קינוח, כמו:
קינוח אגסים ביין
מרכיבים:
2 כוסות יין (ניתן לבשל גם עם 2 סוגי יין- לבן ואדום)
2 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
מקל קינמון
מקל וניל
8 אגסים שלמים וקלופים (חתוכים בחלקם התחתון ומרוקנים ע"י כפית פריזיין)

אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את היין, המים, הסוכר, הקינמון והוניל, ומכניסים את האגסים. מבשלים כ-15 דקות נוספות לאחר רתיחה.
מקררים. ניתן להגיש עם רוטב שוקולד וקצפת, לצד אגס שלם שמורכב משני חצאים בצבעים שונים.

מוצרים דומים

2116555167050206477

הוסף ביקורת